Door het bundelen van de jarenlange ervaring van onze meesterroker, de beste ingrediënten en een moderne productieomgeving creëren we telkens een constant en kwaliteitsvol product.
Basisproduct
Alle ingrediënten worden met de grootste zorg geselecteerd: door middel van vaste leveranciers kunnen we een constante kwaliteit aanbieden waarmee we ons onderscheiden. Deze partners kennen onze noden en weten hieraan te beantwoorden.
Zouten
Het zouten van gerookte producten was in eerste instantie belangrijk voor de houdbaarheid van het eindproduct. Tegenwoordig streven we echter naar een evenwichtig zoutgehalte voor een gezond en smaakvol product.
Drogen & roken
Het drogen en roken gebeurt in de rookkamers, waar de processen continu gemonitord en bijgestuurd worden indien nodig. De belangrijkste parameters zijn relatieve luchtvochtigheid en temperatuur. Nadat het rookproces is afgerond, beoordeelt de meesterroker het resultaat en wordt er nog bijgerookt indien nodig. Ook in deze fase maakt ambacht hét verschil.
Snelkoelen
Na het rookproces plaatsen we de rookkarren in de snelkoeler, waar de gerookte producten gekoeld worden tot 0°C. Zowel microbiologisch als procestechnologisch (tijdens versnijden) is dit van belang.
Versnijden
Gerookte zalm en heilbot worden na roken optioneel nog manueel of machinaal versneden in sneetjes. Het handmatig snijden van de filets is een kunst op zich en vergt heel wat ervaring. Onze nieuwe machines die in 2015 werden aangekocht, zorgen dan weer voor een constante snit, aangepast aan de noden van de klant.
Verpakken
Verpakken kan zowel in bulk als in consumentenverpakking naargelang de vraag van de klant.