Blue Ocean Seafood rookt al decennialang makreel. We hebben de juiste kennis in huis om de perfecte makreel te roken. Zowel makreel geheel als de makreelfilets zijn bijzonder smaakvol en nissig.
Biologie (Scomber scrombus)
De makreel is een roofvis die jaagt op kleine zeedieren zoals kleine kreeftjes en garnalen. Het is een vettige vis met een uitstekende textuur om warm te roken. De vis heeft zeer zacht vlees en is zowel vers als gerookt een lekkernij. Wat makreel zeer herkenbaar maakt, is zijn gestreepte rug. Vers is de buik zilverkleurig, maar gerookt kleurt deze oogstrelend goudbruin.
Makreelfilets
De makreelfilets worden handmatig gefileerd onder strenge controle en voorwaarden. De combinatie van ambachtelijk fileren en specifieke grondstofkeuze zorgen voor een grote, vlezige filet. Deze bewuste manier van werken zorgt ervoor dat de malse textuur ook na roken behouden blijft.
Makreel geheel
Ook de gehele makrelen worden gerookt vanuit grote maten. Dit komt uit op ongeveer 400 g per stuk. De makrelen hebben een typisch blinkende, goudgele kleur en bestaan uit lekker zacht vlees dat smelt in de mond.