Onze gerookte zalm is samen met de gerookte heilbot de core business van Blue Ocean Seafood. Het wordt internationaal verkocht en heeft een vaste waarde op de Belgische markt. Als grondstof werken we uitsluitend met verse zalm.
Biologie (Salmo salar)
Onze verse zalm importeren we uit 2 landen, nl. Noorwegen en Schotland. Enkel de beste kwaliteit komt in aanmerking om te roken: de Superior zalm uit Noorwegen en de Red Label zalm uit Schotland.
Zalm in aquacultuur is gemiddeld 2 à 3 jaar oud wanneer die geslacht wordt. De zalm blijft in kwekerijen met zoet water tot ze 150 g wegen. Op dat moment hebben ze een leeftijd van 9 à 16 maanden bereikt. Als de zalm sterk genoeg is, wordt hij verplaatst naar zout water. Hier verblijft de zalm gedurende een kleine 2 jaar.
De zalm verlaat tijdens deze periode nooit het water. Als hij getransporteerd wordt, gebeurt dit via grote buizen en schepen gevuld met water. In een proces van enkele uren wordt de vis geslacht en verpakt om een optimale, verse kwaliteit te garanderen.
Roken
We roken onze zalm zowel warm als koud. De rookprocessen variëren naargelang het verwachte eindproduct en naargelang de verwachte specificaties van de klant.